Jag insåg med stor fasa att det var nästan en evighet sen jag använde ordet pillimarisk, det som jag tycker så mycket om;). Mer bus allihopa, så att jag kan få en bra anledning att använda det. Kors i karamellen för den delen ocksåXD
På allmän begäran;
"The cake" 175°
200g smör/margarin
200g mörk blockchoklad
2 ½ dl florsocker
1 dl vetemjöl
3 ägg
Glasyr
200g florsocker
4 msk smält smör
Ev. 2 msk kaffe
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Sätt på ugnen på 175°. Smörj och mjöla en rund bakform men löstagbar kant som mäter ca 23cm i omkrets.
Smält smöret i en kastrull på svag värme tillsammans med chokladen som brutits i mindre bitar.
Ta kastrullen från värmen och rör ner florsockret. Tillsätt därefter äggen ett i taget och rör slätt mellan varje. Sikta sist ner vetemjölet och rör samman till en slät smet.
Bre ut smeten i formen och grädda kakan i ca 15 min. Den ska inte vara helt färdig utan lite kladdig. Låt svalna.
Smält smöret, blanda i alltihop. Hetta upp och rör till en slät massa. Bred på den avsvalnande kakan och låt stå i kylen i minst 1 timme.
(Och för er som alltid undrar, jaa man kan ha vilken sorts glasyr som helst, eller utan det går också väldigt bra.)
Yej, nu kan alla baka^^.
En annan sak också, jag läste igenom det jag har skrivit nyligen, det blir bara mer och mer osammanhängande och internt åt diverse håll, jag fattar snart inte ens vad jag menar...:p
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar